Floortje van Dongen

HIGHLIGHTS / STRENGTHS

 • Achtergrond in bedrijfskunde en cultuur, organisatie en management
 • Vriendelijk
 • Empathisch
 • Aanstekelijk goedlachs
 • Toegankelijk
 • Zoekt de verbinding
 • Gepassioneerd

OVER HET WERK

Ooit las ik de volgende quote: waar je ook heen gaat, je neemt jezelf altijd mee. Ben jij jouw beste reisgenoot? Een groot deel van ons leven zijn we op reis, van baan naar baan, van huis naar huis en ga zo maar door. Mensen – waaronder ikzelf – stappen nog vaak genoeg in de valkuil waarbij men denkt dat met het doen van een volgende stap het allemaal anders wordt, of sterker nog: beter wordt. Maar de grap is, je neemt jezelf altijd mee. En als jij niet af en toe even kijkt of datgene waar je mee bezig bent past bij wie je bent, wat jouw talenten zijn en waar je energie van krijgt, dan kan het zomaar gebeuren dat die volgende stap toch niet zo uitpakte zoals je wilde. De vraag is dan ben jij jouw beste reisgenoot? Heb je de tools om eens stil te staan bij waar je heen wilt én heb je door dat waar je heen wandelt ook veel te maken heeft met waar je vandaan komt? Zo ja, super fijn! Ik zou hier uren met je over kunnen praten en van je willen leren. Twijfel je hierover? Fijn om te horen, dat heb ik ook wel eens. Ik zou het leuk vinden om hier samen mee aan de slag te gaan. In mijn werk help ik graag mensen en teams vooruit, zodat eenieder zijn of haar eigen beste reisgenoot wordt.

OVER HAAR PAD

Ik ben opgegroeid in een warm nest en in de context van een familiebedrijf. Bij ons aan tafel ging het naast voetbal, de avonduren van het afgelopen weekend en waar een nieuw eettentje was geopend, ook menigmaal over het bedrijf. Vaak omdat ik er zelf naar vroeg trouwens. Als kind was ik al ontzettend geïnteresseerd in wat mensen beweegt om iets te doen, om te werken; in hoe conflicten ontstaan en opgelost worden; en in wanneer een leider het nou wel of niet goed doet. Deze interesse is niet onopgemerkt gebleven. Ik werd namelijk door een bedrijfscoach uitgenodigd om mee te kijken bij een teamontwikkelingssessie. De kracht van het stellen van de juiste vragen en oprechte betrokkenheid in de ander en het team kwam voor mij tot leven en ik wist dat ik dit ook zou willen doen. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat ieder individu unieke talenten bezit die een leven lang ontdekt en ingezet kunnen worden, voor jezelf én voor de ander. Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd, dat door samen op zoek te gaan naar zaken als gezonde copingstijlen, talenten en gewenst gedrag, je als individu en als team weer stappen kunt zetten die werkelijk bij jou/jullie passen. Ik ben ervan overtuigd dat je met de juiste tools, nodige reflectie en een gezonde dosis humor de reis van je leven kunt maken.

VRAAG MIJ VOORAL NAAR

 • Teamontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Werken met je ‘tegenpool’
 • Vertrouwen in jezelf en de ander
 • De beste koffie en lunchtentjes in Rotterdam, want waarschijnlijk ben ik gister nog bij een nieuw tentje binnengelopen